Joc de Trons

dimarts, 12 de desembre del 2006

Les exèquies de Lord Conner

Ja fa temps que Lord Conner Ryger, no es trobava molt bé de salud pero des de la caiguda al torneig; la seva salud ha va decaure de manera preocupant, i els rumors sobre la successió van començar a rondar.

Continuar


Doncs era un dia grisós, on mentre el vell Maestre Dorian, mirava de fer el possible per restablir la salud de Lord Ryger, Ser Darval i Ser Robyn, Ryger, passejaven, i on un servent els va encalçar per informar-los de que un vell cavaller, desitjava tenir una audiència amb Lord Conner, i allotjament durant uns dies.

Amb curiositat els dos fills, s’atansaren amb el Maestre a veure el visitant, que es va presentar com a Ser Sirrab Ilmest, un cavaller de poca fortuna, que havia estat company d’armes, molts anys enrera, i estava desitjós d’intercanviar unes paraules mentre fos possible.

Pero alguna cosa no els va convèncer, i van enviar un criat a registrar la seves cambres, una vegada s’havia instal•lat, on van trobar un farcell, i una espasa exquisita, el treball d’una vida, d’un possible artesà llegendari. Amb una curiosa inscripció, cosa que va permetre al Maestre Dorian, deduïr qui era.

Ser Robyn, Ser Darval i el Maestre Dorian, es presentaren a l’habitació de Lord Conner, on estava conversant amb el cavaller nouvingut. Explicant-li que sabien qui era, Ser Barristan Selmy, membre de les Espases Blanques, un dels dos únics supervivents des de la guerra d’aquest cos d’èlit, i llegenda vivent.

Sorprés Ser Barristan, demanà que es guardés el seu secret, i que li permetessin estar al costat del seu vell company durant un temps.

UN NOU PRINCIPI…

Dilluns

Ja han passat unes quantes setmanes des de la visita de Ser Barristan Selmy, i Lord Conner Ryger, finalment descansa en pau. S’han enviat missatgers i missatges arreu de les terres dels Rius de les noves, i tot RocaSalze es prepara per les exèquies de Lord Conner i la seva successió.


Mentrestant....

De cami cap a RocaSalze, Ser Robyn Ryger, Ser Jason Ryger i Ser Liam, es troben dos membres de la Guàrdia de la Nit, amb dos reclutes, que es travaren a punt de ser penjats per una turba enfurismada de Sarrià de Puiggaldric, per haver comés petit furts i maltractat el bestiar. Els Ryger acaben per endur-se els membres de la Guàrdia de la Nit cap a RocaSalze, per evitar mals majors, no sense abans engegar-los-hi una esbroncada, per causar problemes a les seves terres.


Tornant a Roca Salze....

Hi començà a haver molta gresca, sobretot a les cuines, on Ser Ronald Hornwood i Tytos Bracken, amics de borratxeres de Ser Jason Ryger i Ser Edmure Tully, comencen a desbarrar, a insultar al difunt i a causar problemes als nouvinguts. Les queixes arriben al capità Hrothgar, que pren mesures i el Hornwood i en Bracken, acaben a la garjola, amb uns quants morats de més.

El mateix dia, com els voltors, arribaren dos membres del Banc de Ferro, amb dos guardespatlles de les Illes d’Estiu, per tal de renegociar, el prestec que havia demanat Lord Conner, anys enrera a la guerra de Pike. Pero sel’s dona cita per mes endavant davant de la quantitat de feina a realitzar.


Mentrestant....

El mateix dia, cap al sud de les terres dels Ryger, dos Astreus de la Ciutadella, escorten dos joves Maestres que queden, per dirigir-se a les terres dels Rius. Són el Maestre Stephon, destinat a la Casa Mallister, i el Maestre Aethelbald Lorch destinat a RocaSalze, a subtituïr el Maestre Dorian.

De camí es troben en problemes amb uns bosquerols, cosa que els Astreus no els hi fa gens de gràcia, pero gràcies a l’aparició de Ser Nicholas Pendelton, s’acaben per resoldre els problemes i els dos Aestreus i els dos Mestres s’afegeixen a la seva comitiva en direcció a RocaSalze.


Tornant a RocaSalze...

Per un altre indret s’hi dirigia Ser Miles Mooton, un cavaller conegut per la seva posició pro-Targaryen e incitador contra el Rei Robert Baratheon. Així doncs Ser Darval, ja actuant com a Lord, però encara sense el reconeixement oficial. Informà al Maestre Dorian que fes el possible per fer-lo desaprèixer de les terres familiars. Seguidament Dorian es dirigí a Dalae, una de les seves millors agents, i l’envià a interceptar Ser Miles Mooton, al qual humilià, i li feu saber que no era benvingut a Casa del Ryger.

Així doncs, Lord Darval, comencà, juntament amb el seu germà Robyn, a rebre tots els nouvinguts.

- Un dels primers fou Lord Tytos Blackwood, un individu mal educat i mol frívol, més pensant a negociar i arreglar les desavinences entre les dues cases, que assistir a l’útlim adeu a Lord Conner.
- Lord Arthur Wayn, un perfecte desconegut, tot i ser veí, quasi no hi havia notícies seves.
- Ser Wendall Mallory, vingué per renovar el seu vassallatge amb els Ryger, però en presència de l’assassí del seu pare, Robyn Ryger, es conté.
- Lord Willis Wode, un cavaller elegant portador, del condol de la senyora del castell de Harrenhal, amb un missatge especial per al nou Lord de la seva senyora, que al igual que Lord Darval és vídua.
- Lord Leo Lefford, amb moltes ganes de renovar vells pactes, obrir noves rutes comercials, i mirar de col•locar una neboda seva a Lord Darval, i com a segona opció a Ser Jason Ryger, hereu de Lord Darval.


Mentrestant....

Arribà a Clarianda, contra tot pronòstic, una comitiva Connach, mostrant altius el seu estandard, que estaren a punt de ser linxats per el poble, que no oblida el que havien fet durant la guerra. Gràcies a la intervenció del capità Hrothgar i de Tristan Oberon, el mestre d’armes, aconsegueixen arribar al castell. On demana la matriaca Lady Wolfrey, una audiència amb Lord Darval, se’l donà una cambra apartada i llòbrega i es tractà d’oblidar-se d’ells.

Tornant a RocaSalze...

Caigué la nit sobre el castell, i tant els convidats com els habitants del castell realitzaren un Sopar de Vetlla, a on es començaren a moure alguns fils de la política dels Rius. Mentre que un famòs trobador, tant com infame, Hal ‘Quatre Cordes’, cantà les gestes del difunt.

Una vegada acabat el sopar Ser Jason Ryger, agafà una criada i un pollastré i marxà cap a clarianda, trobant-se els dos joves Maestres que arribaven amb la comitiva de Ser Nicholas Pendelton.

I finalment el dilluns tocà a la seva fi...

Dimarts

El dimarts es despertà el castell, i tots els convidats es dirigiriren a una missa en honor de Lord Conner Ryger, el sept, del castell ensalzà, la figura de Lord Conner amb passió i orgull. Una vegada acabà Ser Edmure Tully, hereu de la Casa Tully, a la qual la Casa Ryger li ret vassallatge. Un discurs massa polític que no agradà molt a Lord Darval Ryger, una vegada fou el seu torn, Lord Darval, recordà que el seu pare fou un gran cavaller i millor persona, i entre línies insinuà que fou millor cavaller que molts dels que se n’autoanomenen i no ho demostren. Com alguns que portaren bésties en els seus emblemes. El discurs de Lord Darval, no deixà indiferent a ningú, alguns visiblement al•ludits, i altres cridaren a favor dels Ryger.

Una vegada finalitzà la missa, els actes socials tornaren al seu ordre, així que Lord Darval i Ser Robyn, reberen a uns últims convidats, enviats dels Amber i els Bracken. Mentre que a fora, el Maestre Dorian parlava amb el seu col•lega de la Casa Tully, el Maestre Vymar, i el jove Maestre Aethelbald, va coneixent la noblesa de la terra dels Rius i els habitants del castell.


Lord Darval i Ser Robyn, negociaren amb Coody Roosemore, un beguer entusiasta, per tal d’incorporar-lo al Concilium, amb propostes interessants. Just després, reberen a Ser Edmure Tully, amb qui podria decidir el litigi durant tant de temps a les Terres Buides. També proposa una missió que els encarrega directament la corona, unes misterioses desaparicions en unes illes al sud de les illes del Ferro. En un consell urgència, es decidí que s’acceptaria, cosa que podria donar una empenta, al litigi i decantar la balança en favor dels Ryger.

Mentrestant...

Lluny de RocaSalze, Ser Trystan Ryger, segon fill de Lord Darval Ryger, acompanyat de Ser James (pesat) Pendelton, i soldats com Berholt, Ullmort i en Nap retornaren cap a Rocalsalze, on de camí es trobaren amb Ser Mark Pipler, arxirival de Ser Jason Ryger, en els tornejos, acompanyat de Ser Goodbroke i Ser Smith, amb una petita comitiva, que també es dirigien a RocaSalze. Tot el grup s’aturaren a descansar en una taberna. que malauradament es trobava ocupada per bandolers, que enmig del caos i la confusió, aquests s’escaparen amb els cavalls, i deixant un rastre de mort, i als nobles amb un pam de nas. Havent de tornar a peu fins a RocaSalze.

Al arribar a RocaSalze, a la nit, els dos Maestres es dedicaren a guarir les ferides que el jove Ryger tenia. Confessant que li havia estat causat per un porc senglar d’unes proporcions mítiques, amb moltes llances clavades, en terra dels Vance.

I amb tot això, el dimarts tocà a la seva fi...

Dimecres

En el matí de dimecres, fou el moment del solemne enterrament de Lord Conner Ryger, que fou en una solemne comitiva, on tot els membres de la Casa Ryger hi participaren excepte Ser Jason, amb una resaca com feia temps que no sentia. Lord Ryger fou dipsós en una petita barca, que es cremà amb fletxes, i la gent disposada en la riba contempla el que fou el seu senyor durant molts anys. Entre ells molts bosquerols, llançaren tot de flors en el seu pas.

Una vegada l’últim comiat finalitzà, tothom tornà al seu lloc. I la rebuda de convidats continuà,

- Ser Mark Piper, fou rebut, com a representant de la seva casa, mostrant el seu orgull
- Lord Darry, el qual arribà amb notíces preocupants, els Blackwood i els Bracken, enemics des de molt de temps enrera, movient les seves fitxes. Els Blackwood, els seus executors, i els Bracken movilitzaren tropes, per la seva part els Clarending, contractaren una força mercenària.
- Lady Wolfray Connach, és rebuda, juntament amb una assistent i el seu fill menor. Amb sorpresa majúscula, oferien el vassallatge a la Casa Ryger, després d’haver-la traït durant la guerra de l’Usurpador. Es formalitzà una trobada, en secret, amb el seu fill gran, per resoldre aquest assumpte.

Una vegada, s’acabà el matí, i d’un dinar ràpid, continuà a la tarda, amb la lectura del testament de Lord Conner, en privat, tant sols amb els membres de sang de la família Ryger, els dos Maestres i els dos testimonis. No hi hagué cap sorpresa, tot i que es l’herència repartí petites parts entre tots el membres i moltes mencions a servidors, però si que Lord Conner, mencionà amb orgull el bàndol en que va lluitar durant la guerra, els Targaryen.

Una vegada la lectura del testament, Ser Trystan fou a la Cambra dels Avantpassats, on es guardaven les reliquies familiars, i contemplà Penitència, una espasa forjada després de la guerra. Però estranyat, sorpés i finalment horroritzat, descobrí que havia estat suplantada per una imitació.

Es reuní a un petit grup, per tal de que la notícia no s’escampés, degut a la vergonya que podria comportar el descobriment. I entre el capità Hrothgar i el Maestre Dorian conseguiren descobrir, que una criada havia desaparegut, i que era originària de Bellamalva. Ajuntant uns quants exploradors i amb l’ajuda de Dalae, camuflada com a Ser James Pendelton, Hrothgar i Tristan Oberon, atraparen a la criada a mig camí en plena nit, acompanyada per uns bosquerols que anaven en la mateixa direcció. Durant l’interrogatori, afirmà part del que es sabia, però aportà informació nova i sorprenent.

Era de domini públic, que a temporades servia a RocaSalze, i un ‘viatjant’, més aviat un criminal de poca volada, li havia demanat que portés una acompanyant i que la fes passar per la seva filla. Que era una noia de sang noble que havia d’aprendre però que no podia sortir a la llum. Tot anava bé però el mateix dia havia aparegut amb una bossa plena de monedes relluents, i espantada la criada, va fugir, pero la noia s’havia quedat a la ciutat.

No molt convençuts Hrothgar i Tristan Oberon, se l’emportaren al castell per continuar l’interrogatori.

I amb tot això, el dimecres tocà a la seva fi...

Dijous

El matí de de dijous començà una mica enfeinat, començà de bon matí amb l’interrogatori per part del Maestre Dorian, de la criada que havia desaparegut, que confirmà la versió de Hrothgar i Tristan Oberron, i que l’havia contractat el criminal de poca volada anomenat Jack, però, es sorprengué ja que aquest assumpte superava el tipus de tractes bruts que es sabia que en Jack solia participar. Els Maestre Dorian envià a la Dalae a Clarianda, per tal de cercar a la segona criada, pero no tingué éxit.

Per altra banda, començà la presa de possessió oficial de Lord Ryger, per part de Ser Darval Ryger. Convertint-se en Lord, i donant un missatge esperançador, de renovar passades aliances, des d’un balcó a la gent congredada al patí del castell i finalment mostrant Helmroot, a tots els pressents com a símbol de la casa.

I continuaren les trobades, es feu el jurament de vassallatge als Tully, pero el de senyor de soliu, encara es mantingué a l’aire en funció de litigi de les terres buides, i de la missió encarregada per la corona. Poc després es rebé una altra vegada a Lord Tytos Blackwood, el qual, a part de renovar el pacte que hi havia amb Lord Conner, i oferia una gran picossada amb terres per la ‘devolució’ de Helmroot a la Casa Blackwood, cosa que feu temptar a Lord Darval, pero donà la resposta que s’ho rumiaria.

Mentrestant el capità Hrothgar començà a fer plans, per tal de mirar que la noia misteriosa no s’escapés, mirant de col•locar, gent que la pogués reconèixer a les portes de sortida de Clarianda i del castell de RocaSalze.

Lord Willis Wode, el valedor de la vídua de Harrenhal, li proposà subtilment a Lord Darval, una interessant proposata de matrimoni, que Lord Darval esquivà, però que el Maestre Dorian estava interessat per el que podria suposar pels Ryger. I fou així com Lord Darval i el Maestre Dorian, anaren en privat i parlaren d’aquest assumpte. Pero la conversa comença a generar en discussió i el Maestre Dorian tocà el tema de l’esposa de Lord Darval, el qual enfurismat el desposseí de la seva posició a la Casa.

I com a última missió el Maestre Dorian informà a Dalae, de cercar a Bellamalva, l’anomenat Jack, i que a partir d’ara ella era l’encarregada dels executors i que el nou mestre era el jove Aethelbald.

I amb tot això, el dijous tocà a la seva fi...

Divendres

I el divendres començà, amb la cerimònia de renovació dels juraments, per part dels vassalls dels Ryger, Ser Wendall Mallory, li oferí el seu vassallatge i també que fossin els seus senyors de soliu, i Ser Nicholas Pendelton, oferí el seu jurament de vassallatge pero no el de que es convertissin en senyors de soliu.

Mentrestant, en el Maestre Dorian estava al pati, on va veure arribar una comitiva amb estandards de servidors del rei, i de les terres de l’oest, destacant entre ells Lord Beric Dondarrion, i Lord Addam Marbrand. Un criat l’anà a trobar, però el derivà cap al jove Maestre en funcions el qual atabalat, feu pujar immediatament a Lord Beric Dondarrion, i assignà les últimes cambres de gran qualitat als nous invitats.

Lord Dondarrion, explicà es trobava en el sud, i que se li havia informat de passar per les terres dels Ryger al sentir les noves, pero que primer passés per les terres de l’oest per recollir uns quants membres de la seva comitiva. L’objectiu del seu viatge es tractava de recollir el jurament de fidelitat del nou senyor, Lord Darval, i el seu possible jurament a la corona com a senyors de soliu.

Lord Darval, jurà vassatge a la corona però no feu el de senyor de soliu, títol que ara mateix pels Ryger estava en disputa entre el rei i la Casa Tully. Lord Addam Marbrand seguidament es reuní amb Lord Darval, i li oferí un tracte, pel seu fill petit, Ser Tristan, de que la Casa Marbrand tenia unes terres prop de desambarcador del rei que gustosament ‘cedirien’ a canvi del jurament de soliu a la corona.

Mentrestant Ser Barristan Ilmes, encara amb la seva disfressa, s’esmunyí ràpidament, i assumí la seva veritable identitat, i també es presentà davant Lord Darval Ryger. Una vegada tot estava una mica més calmat, el Maestre Aethelbald s’atansà a conversar amb el que havia estat el seu sogre, Lord Addam Marbrand, i aquest es quedà sorprés de que es trobés en les terres dels Rius, servint com a Maestre.

Una mica més tard el mateix Lord Addam Marbrand volgué parlar, en privat, sobre una oferta comercial, amb que potser li podria interessar a Lord Darval, pero no en nom de ningú sinó de la seva pròpia casa, però també recordant que l’oferta que havia fet no feia gaire.

Dalae arribà, per fi a Bellamalva on un dels seus contactes, el sastre local, l’informà, de Jack, però també descobrir, que ja feia unes dues setmanes que havia passat per la contrada i en aquells moments era possible que es trobés a Clarianda. I ràpidament Dalae tornà cap a RocaSalze.

I amb tot això, el divendres tocà a la seva fi...

Dissabte

El dissabte fou un dia de sorpreses, primer de tot arribaren informacions al capità Hrothgar de que s’havia trobat el cos d’una noia morta en el riu, afortunadament havia quedat atrapada, a la sortida del clavegueram d’altra forma ningú l’hagués vist.

Hrothgar i Tristan Oberon portaren a la primera criada, per veure si era la noia que l’acompanyava i aquesta la va reconèixer. Seguidament s’emportaren el cos, d’amagat cap a la sala de guàrdies, d’amagat per tal de no aixecar sospites. I feren cridar als dos Maestres, que arribaren i examinaren pero el Maestre Dorian se’n desentengué de l’assumpte. De l’examinació se’n tragué que havia estat escanyada amb una corda, i que havia practicat el sexe. Les seves vestidures eren molt cares, d’una noble, o potser d’una prostituta de luxe.

Ràpidament Hrothgar i Tristan Oberon, es presentaren voluntaris, raudament per investigar els dos prostíbuls, de Clarianda i començaren per el més car.

Mentrestant...

Lord Darval, juntament amb Ser Robyn, i altres membre de la família continuava rebent a invitats, per tal de renovar pactes i crear-ne de nous:

- Lord Leo Tyrant, oferí al nou Lord de la casa possibles tractes comercials.
- Ser Willis Follet, juntament amb els seus germans, els veïns, vingueren per renovar el pacte i augmentar el comerç. També deixaren anar una possible oferta de matrimoni a la Lady Catherine, la filla de Lord Darval, per qualsevol dels tres germans de la tercera edat.
- Els dos Banquers de Ferro, vingueren per mirar de convéncer a Lord Darval, de millorar les condicions que el seu pare va considerar a l’hora de demanar el préstec. Oferiren dues opcions, la primera era de vendre un castell, i la segona fou acceptar a un ‘invitat’ durant un cert temps, a un individu important el qual la seva identitat no es coneixeria fins a la seva arribada. La resposta donada fou acceptar les dues ofertes, concients que es podien negar a la primera.
- Ser Henry Bracken, per la seva part intentà estirar a la Casa Ryger cap al seu costat, en el llarg conflicte que mantenien amb els Blackwood.
- Per la seva part l’enviat dels Frey, oferia una proposta de matrimoni a Ser Jason Ryger.

Tornant a la sala de guàrides, el Maestre Aethelbald, feu que tots marxessin de la sala i tirà un encateri per tal d’interrogar al cadàver. Aquest li va revelar que el seu nom era Lucy, una prostituta, que en Jack li havia encarregat d’infiltrar-se al castell i robar l’espasa penitència. Una vegada en la seva possessió, l’havia d’entregar a un home de les illes del ferro, un dels dos guardespatlles que viatjaven amb els Banquers de Ferro, anomenat Fenk. Cosa que va fer i li va pagar una bossa amb moltes, moltes monedes.

El Maestre Aethelbald, fou a buscar el capità i al mestre d’armes que estaven ‘investigant’ en el prostíbul i al cap de poc en vàren sortir. El que en tragueren entre d’altres coses fou la descripció del que segurament havia estat l’assassí de la Lucy.

I tots tres es disposaren a tornar a RocaSalze, on amb l’ajuda dels criats localitzaren a Fenk, i el capità Hrothgar, el va portar detingut, a la sala de guàrdies. Tot i que els Banquers de Ferro, protestaren, per la detenció del seu guardespatlles, però res pogueren fer, per la seva alliberació.

I durant una tortura i interrogatori de cinc hores, Fenk va explicar tot el que havia passat, certament havia rebut l’espasa, i l’havia amagat en el protíbul de luxe de Clarianda, i que l’havia de portar a Lannisport, on ja el localitzarien. En quant al seu patró, era un individu que li havia pagat molts diners pero sense nom ni distintius visibles.

Durant el sopar, en Hal Quatrecordes, llegí un poema, d’un autor que desitjà estar en l’anonimat, en realitat l’autor i el destinatari estaven clars per tots dos, Ser Wendal Mallory i Ser Robyn Ryger respectivament. El poema humilià a Ser Robin Ryger i fou la venjança personal de Ser Wendall Mallory per la mort del seu pare.

Els Banquers de Ferro no perderen el temps i assaltaren a Ser Nicholas Pendelton, oferint-li uns tractes una mica obscurs.

Ja entrada la nit, una de les famílies més benestants de Clarianda, organitzà un ball on molts dels habitants i convidats il•lustres del castelle staven invitats. El capità Hrothgar també s’hi atansà però veiè com en un costat Ser Jason Ryger, com estava molt carinyós amb la jove muller de Ser Uriel Wayne, que no estava molt lluny d’allí. Abans que passés un mal major, Hrothgar els va aconseguir separar, i per treure-li del cap a Ser Jason, se’l va emportar al prostíbul.

Durant aquesta trobada, Lord Tytos Blackwood, ofereí a Ser Nicholas Pendelton, la possibilitat d’atacar Fort Duncan, la fortalesa on el capità era Ser Uriel Wayne.

I amb tot això, el dissabte tocà a la seva fi...

Diumenge

Començà la caçera, on molts nobles hi participaren, i es formaren grups, que anaren seguint el rastre de les seves preses. Pero per Ser Jason Ryger, les seves ‘preses’ eren, la muller de ser Uriel Wayne, i les dames de companyia. On en una clariana els quatre disfrutaren com mai de la seva cacera. Amb tot això, Ser Gilbert Lefford, els va trobar just en el moment que per l’altre costat del camí apareixien Ser Uriel Wayne, i alguns dels seus acompanyants. Ser Gilbert Lefford, fou prou ràpid i astut per desviar l’atenció i fer anar a Ser Uriel Wayne, cap a una altra direcció, salvant el cap de l’hereu de la Casa Ryger i potser alguna altra cosa.

Una vegada conclosa la caçera, es tornà a RocaSalze ja era tard, però Hrothgar i Tristan Oberon tenien una festa sorpresa en el prostíbul de luxe per al Maestre Dorian, com a comiat, on Hrothgar per segona vegada va veure Ser Jason Ryger i la muller de Ser Uriel Wayne, intentant passar desaparcebuts.

Lord Marbrand oferí al jove Maestre Aethelbald la possibilitat de deposar del títol de Lord de la seva casa al seu germà, i que ocupés el seu lloc. També ‘oferí’ l’enviament d’una mainadera per tal de que l’ajudés a l’educació dels seus fills, com a posseidors de sang Marbrand. Aethelbald, acceptar la segona proposta, però donà com a resposta que es pensaria la primera.

Es feu un sopar de cloenda, on un Ser Barristan Ilmes, demanà la paraula per alabar el difunt, i recordà que Lord Conner Ryger es mantingué fidel als seus senyors i a les seves creences, clara al•lusió als Targaryen.

Ja entrada la nit, el Maestre Dorian es reuní amb el jove Maestre Aethelbald, per informa-lo de l’estat de les coses, i mirar d’aconsellar-lo de com eren els membres de la família. No molt després el jove Maestre rebé la visita del fantasma de la Lucy, la prostituta morta, recriminant que no havia trobat al seu assassí, encara que hi seguia treballant.

I amb tot això, el diumenge tocà a la seva fi...