Joc de Trons

dimarts, 12 de desembre del 2006

Les desaparicions a l'illa dels bous...

Durant les exèquies de Lord Conner Ryger, Ser Edmure Tully, oferí una feina que a ells, havia confiat la corona, deixant entreveure que podria ser beneficiós tant per les futures relacions amb els Tully, com de cara al rei Robert Baratheon.

Explicà que en una petita illa veïna prop d’Illa Formosa (una gran illa les costes de ponent), anomenada l’Illa dels Bous, havien desaparegut prop de 100 persones (unes 20 famílies ), juntament amb tot el seu bestiar, de forma misteriosa. Els que informaren d’aquestes desaparicions foren uns mercaders que havien parat a l’Illa dels Bous, i que después d’informar, a la senyora de CastellFormós, Lady Lionella Lannford donà la veu d’alarma a la Corona.

Continuar



Breu transfons de la situació geo-política d’Illa Formosa

Illa Formosa, es troba a les costes oest de Westeros, que pertanyia als Greyjoy fins a la guerra de Pyke. Després de la guerra, Lord Gregor OldCastle, senyor de CastellFormós, va ser recompensat per la seva fidelitat a la corona com Senyor de l’Arxipèlag d’Illa Formosa. Tres anys després Lord Gregor OldCastle, va morir sense deixar cap hereu, només a la seva muller Lady Lionella Lannford. Els Botley, antics veïns i vassalls dels Greyjoy, van posar un plet per poder recuperar el control de l’arxipèlag, aconseguint-ho en part. Dos grans assentaments, Punxa de Kraken i Proa de pedra, les illes de l’arxipèlag (menys una), i un 60% d’Illa Formosa. La senyora de CastellFormós, es va quedar amb CastellFormós, el 40% d’Illa Formosa, i Illa de Corall, principal font d’ingressos de la casa OldCastle..


El consell decidí el pla d’acció.

Els grups es decidiren en dos parts, el grup còndor,

- Bran Howlett
- Barbara Howlett
- Nap
- Daeron
- Capità Hrothghar
- Dalae (disfressada com a Roxanne Aerenson)

Grup Falcó

- Ser Nicholas Pendelton i la seva muller
- Ser Trystan Ryger i el seu patge, i un guardespatlles
- Maestre Aethelbald Lorch
- Ser Gilbert Lefford
- Ser Tristan Oberon
- Sept Smith Wesson

Es decidí que el grup còndor, visitaria l’illa dels Bous, i investigaria tot el que pogués a Proa de Pedra, feu dels Botley, i el grup Falcó investigaria CastellFormós amb el pretext de Ser Trystan Ryger, fos un altre pretendent per la jove senyora i vídua.

Juntament amb aquests dos grups, viatjarà Ser Jason Ryger, amb trenta-cinc homes de la casa Ryger, en cas que es necessités una intervenció, però que estarien amagats fins que se’ls necessités.

Al cap de cinc dies que s’acabaren les exèquies de Lord Conner Ryger, també s’acabaren els preparatius i tota la comitiva marxà cap a l’oest a territori Mallister, pero primer es feu una parada, a casa Lord Tytos Blackwood, sogre de Ser Nicholas Pendelton. I l’endemà el grup continuà cap a l’oest, i al arribar a la costa, a Varamar, propietat de la casa Mallister. Lord Jason Mallister també fou informat prèviament de la naturalesa de la missió, el qual facilità trenta-cinc homes més i dues llongabarques pels setanta homes, una galera elegant (anomenada Mater Leona), i un petit llagut, per el grup còndor discret i ràpid. Lord Jason Mallister posa com a condició que els homes que hi posés ell serien comandats pel seu fill Ser Patrek Mallister.

Primer de tot el grup condòr s’avança i partí dos dies abans que el grup falcó per començar l’investigació per la zona de l’Illa dels Bous.


Dimecres

Grup Còndor

El grup còndor arribà a l’Illa dels Bous, amb un bon dia. El lloc d’arribada fou un petit port on no hi havien cap mena d’embarcació. Els rastrejadors del grup cercaren pistes, a la platja i trobaren rastre de molta gent anant i venint per la platja i rastres d’alguna embarcació que havia arribat a la platja.

El Capità Hrothgar es submergí davant de la platja, i a una distància considerable, i trobà les barques de pesca dels habitants de la Illa dels bous, enfonsades. Lligà una corda en una i tot el grup arrossegà a fora l’aigua per examinar-la, segons semblà havia estat enfonsa per un forat fet amb cops de destral.

Una vegada s’hagué vist tot el que es pogué de la platja, el grup s’endinsà dins la zona poblada, però no hi havia ningú, com la informació que es tenia. No hi havia cap porta trencada i algunes olles de dintre les cases, tenien restes de menjar, provisions als rebosts, i semblava que totes les possessions d’aquella gent estaven al seu lloc. Com si s’haguessin esfumat, sense deixar ni rastre. Però es trobà una cosa molt curiosa, en el temple dels Set, hi faltaven les set estàtues dels set déus, i es trobà alguns estellicons de fusta socarrats que amb molta probabilitat formaren part de les estàtues.

Desconcertat ,el grup dona una volta per l’illa, trobaren una zona amb penya-segats, i els semblà divisar alguna cosa. Hrothgar primer i Daeron després, baixaren lligats amb cordes, i trobaren algunes restes humanes i alguns trossos de roba, era una zona amb pedres esmolades i relliscoses i amb una mar furiosa, que semblava engolir-ho tot, cosa que impossibilità saber amb certa exactitud el nombre de gent que fos llançada pel penya-segat .

Tornaren a pujar, i ja començava a fosquejar, així que decidiren passar la nit a l’illa, intrigats pel que havia ocorregut al seu voltant, poc temps enrera. I amb això, per el grup còndor, el Dimecres arribà a la seva fi.


Dijous

Grup Còndor


El nou dia clarejà, i amb l’albada, el grup es dirigí cap a Proa de Pedra a començar a cercar rastres i informació dels desapareguts. Proa de pedra, es mostrà com a una ciutat rude i grisosa, encara en procés de reconstrucció de la guerra de Pyke. Al atansar-se al port, el grup observà sorprès dues grans llongabarques, amarrades al moll, amb l’estandard dels Greyjoy.

Dalae, disfressada com a Roxanne Aerenson, es presentà a Brandon Fraserson, l’oficial del port com a comerciant d’atifells agrícoles, llogant un magatzem, desant-hi les ‘mostres’ que la petita barca transportava i presentà a la resta com a assessors i guardaespatlles. Fraserson també informà que s’havia de demanar permís a palau per establir una parada en dia de mercat, que era el Dimecres.

Una vegada arreglat el pas obligat per el port, s’instal·laren en una posada discreta en una de les barriades del port, i la recollida d’informació començà, sobretot per les tavernes, descobrint sorprenents noves.

- El Lord Comandant de la flota de Pyke, Victarion Greyjoy, arribà una setmana ençà amb les llongabarques Matacorbs i Cec Roig.
- Lady Lionella Lannford, senyora d’OldCastle, tenia una flota permanentment, defensant Illa Corall, una de les seves principals fonts de riquesa. El comerç del corall com article de luxe.
- Els Botley, estaven potenciant l’agricultura a les illes del Gran Nòrdic, situades al nord-est de Punxa de Kraken, on desplaçaren algunes famílies per cultivar la terra i també els indesitjables de Proa de Pedra.

Esgotada la possibilitat de treure informació a individus corrents. Dalae, s’assabentà de diferents comerciants que tenien cert pes en la comunitat i el grup els anà a visitar. El primer d’ell fou Hron Sorenson, antic pirata i contrabandista i membre del consell de Lord Botley. Al preguntar Dalae, per l’Illa dels Bous, Sorenson, esquivà la pregunta com pogué e intentà citar-se amb ella, Sorenson sabia alguna cosa, però no en digué res.

El segon de la llista, fou Sven Algottson, però no fou trobat a la seva residència, així que el grup es dirigí cap a Leslie Fisher, Fisher era un riberenc d’origen indefinit, que entre altres locals regentava un bordell. Al igual que Sorenson, Fisher sabia alguna cosa però causà la impressió que era menys del que sabia Sorenson.

Ja de tarda, el grup s’acostà fins al palau, a demanar el permís per instal·lar una parada al mercat. El grup fou aturat a la porta, i els rebé el Maester Samwell, un individu petit però que no duia collar de Maester, i donà el grup l’autorització per posar la parada. Segons la informació que la Dalae li tragué, Lord Botley no el tenia en molta, estima, afirmant que això era degut al sacerdot Eric. Un sacerdot del Déu Afogat, el cap de la religió a Proa de Pedra, el qual tenia molta influència sobre Lord Botley. El grup també descobrí que el Maester Samwell, sabia alguna cosa de la Illa dels Bous

A la mateixa entrada de palau, el grup es trobà amb el capità de la guàrdia, Lord Piotr Piottrson, que ràpidament es dirigí, a la Dalae, embadalit, i demanant per quedar amb ella. El capità Hrothgar, es sentia bastant incòmode i es camuflà com pogué al veure aquell individu, recordava a Piotr Piottrson, no sapigué de què, però amb molta seguretat no era alguna cosa agradable. Dalae, que s’havia separat una mica del grup, aprofità la vinantesa, per intrigar i manipular-lo, contra Hron Sorenson, però no n’aconseguí treure’n informació sobre l’Illa dels Bous, tot i que semblava que també sabia alguna cosa. Piottrson invità a la Dalae, a la cerimònia del déu Afogat de Diumenge.

Ja fosquejant tornaren a la posada.

Grup Falcó

La galera ‘Mater Leona’, arriba a Castellformòs, una població assolellada i amb uns colors vius. De la qual el grup desembarcà, tot ells ben vestits i guarnits de gala. Enviaren a el mosso, anomenat Rick, a avisar de la seva arribada, al castell. Fou rebut pel Maestre Arthor, que els donà un salconduit, per poder accedir al castell. Al entrar al castell, el Maestre Arthor, els rebé, i els donà la benvinguda. Els havia preparat unes cambres, però que la senyora no els rebria fins l’endemà.

Doncs cadascú es separà per la seva banda. L’implacable septon Smith, anà a la capella on conegué el septon del castell, un jove anomenat Sandor. El jove Maestre Aethelbald, anà a donar una volta pels jardins. Ser Nicholas Pendelton es tancà amb sa muller a l’habitació i tant Ser Trystan Ryger com Ser Gilbert Lefford, feren una volta encuriosits.

Arribà l’hora del sopar, i es trobaren tots, debatent el pla a seguir, ja que es trobaren en la intimitat. Una vegada sopats, tots anaren a la seves respectives habitacions, excepte Ser Trystan Ryger i Ser Gilbert Lefford, que anaren a donar un volta pels jardins de nit. On es trobaren a Ser Rupert Brax, de les terres de Ponent, un dels altres pretendents, per la mà de Lady Lionella. Ser Rupert Brax, convencé al jove Lefford, per anar a prendre unes copes, però Ser Trystan Ryger declinà l’oferta i retornà la seva cambra.

Aquella mateixa nit, un terrabastall despertà a Ser Nicholas Pendelton i a Ser Trystan Ryger, i sortiren al passadís a veure que passava. Eon Aelfersson, un home del ferro i varvassor de Pyke, un dels altres pretendents, fou sorprès dirigint-se a les habitacions de Lady Lionella, amb la mala sort de posar un peu en un cubell i quedar atrapat, i la fressa l’acabà per delatanr . Mentre era arrossegat pels guàrdies cap a fora al castell, entre les rialles i burles dels presents, assegurà entre crits, que la mateixa Lady Lionella, l’havia citat a la seva cambra.

Mentrestant....

Ser Rupert Brax i Ser Gilbert Lefford, es trobaven a la ciutat, de visita de taverna a taverna. Tot i que Ser Gilbert Lefford, es mirà de controlar, acabà sucumbint a l’alcohol, que juntament amb el seu company de beguda que acabà molt pitjor. I amb això el dijous tocà a la seva fi...

Divendres

Grup Còndor

Clarejà a Proa de Pedra, en un cel enteranyinat. El grup es despertà, i continuà amb les seves indagacions. Un aspecte que inquietava les ments del grup, era la destrucció de les estàtues dels set déus, de la illa dels Bous. De tal forma que s’atansaren a preguntar si hi havia alguna capella dels Set. En trobaren una, amb un septon anomenat Lucius, un ancià afable que els informà que pocs mesos enrera, el septon de l’Illa dels Bous , anomenat Julius, havia mort. S’hi envià un recanvi, però era un individu curiós, un jove home del ferro, amb molt de fervor per els Set anomenat Theon.

El grup, tornà provar sort amb Svenn Algottson, i aquesta vegada hi fou, un home d’una edat avançada, antic pirata també. Dalae preguntà subtilment sobre l’Illa dels Bous però tampoc digué res, sapiguent possiblement més del que deia. Però al igual que els altres comerciants, intentà citar-se amb la Dalae, que refusà cortesment.

Una vegada sortiren, Dalae, es separà del grup i es disfressà com a Svenn Algottson i anà a veure Leslie Fisher, la disfressa funcionà, inclòs la noia que enviava setmanalment a l’establiment d’Algottson, la confongué amb ell. Dalae, disfressada, advertí a Leslie Fisher, sobre el que havia passat a l’Illa dels Bous, i que possiblement Hron Sorenson, al estar en el consell del senyor, buscaria un culpable, i que tenia molts de números, al no esser un home de les illes del ferro. Dalae, aconseguir fer parlar a Leslie Fisher, amb les respostes que donà, però el que descobrí es que tan sols, sabia que havien desparegut els habitants, ni qui n’era el responsable ni com havia passat. Dalae marxà adventint-lo que el millor que podia fer, era marxar ara que estava a temps. I ja lluny, es tragué la disfressa.

Mentrestant....

El capità Hrothgar, ordenà que vigilissin l’establiment de Hron Sorenson, per un possible assalt, però pogué comprovar que hi havia més guàrdies que els que havien vist la nit anterior. Fent que les probabilitats d’éxit d’un assalt per sorpresa minvessin considerablament.

No molt més tard Dalae, s’uní una altra vegada al grup, i ja començant a caure la nit, es dirigiren a la posada, però finalment amb una mar en relativa calma, decidiren aventurar-se fins a CastellFormós a informar dels descobriments.


Grup Falcó

Tot clarejant, el jove Ser Gilbert Lefford, arribà al castell amb molta ressaca, d’una nit que trigaria a oblidar. I es dirigí al Maestre Aethelbald, que li preparà un remei ràpid, per alleugerir el seu malestar.

Arribà el moment de l’audiència amb Lady Lionella Lannford, la senyora del castell, i es demanà al grup que s’assentés en un banc buit, en una part d’una gran sala, on davant seu hi havia un tron, amb forma de petxina, i l’estendard de OldCastle, a cada costat hi havia un estendard més petit, davant del grup hi havia l’estendard dels Ryger, i a l’altre costat un altre, de la Casa Cerdwyn, de les terres del Nord.

Entrà el Maestre Arthor i s’assegué en una cadira al costat del tron, al cap de poc s’obrí una portella del fons de la sala, i aparegué una molt bella i jove dama, pèl-roja, seguida d’una munió de dames de companyia que es quedaren al seu costat. Solemnement s’assegué i feu una inspecció ràpida dels presents. El Maestre Arthor, presentà primer a Ser Cley Cerdwyn, vingut del Nord, i s’aixecà de la comitiva al costat del grup, un noiet d’uns tretze anys, visiblement nerviós i dubitatiu. On un Maestre que seia al seu costat l’empentà, dissimuladament, així doncs Ser Cley Cerdwyn, sense més elecció, s’atansà fins on estava Lady Lionella Lannford, li oferí un present i li demanà si podia gaudir de la seva presència, i tornà al seu lloc sota la mirada gens comprensiva del Maestre i de les dames que s’asseien al seu voltant.

El Maestre Arthor, per fi anuncià a Ser Trystan Ryger, que s’aixecà i s’acostà amb passos ferms, i li oferí el regal que havia portat, un perfum d’aigua de roses. Les dames recolliren el regal, i Lady Lionella preguntà al jove Ser Trystan Ryger, que l’havia dut fins a les seves terres. Ser Trystan Ryger, li contestà que es trobava de viatge per conèixer món i també per oferir tractes comercials. Lady Lionella, li oferí el seu condol per la recent de Lord Conner Ryger, i per tractes comercials que parlés amb el Maestre Arthor, deixà que Ser Trystan Ryger s’enretirés i anuncià que a la nit faria un gran sopar amb els convidats. Seguidament s’aixecà i s’enretirà per la portella per on havia entrat, amb el seguici de dames al seu darrera.

Una vegada, Lady Lionella Lannford desaparegué, els assistents es mesclaren, també feren acte de presència Ser Rickart Crakehall, de les terres de Ponent, un altre pretendent i home d’amples espatlles, d’una edat ja avançada, i Ser Rupert Brax, ja recuperat de la nit anterior. Ser Cley Cerdwyn, s’atansà fins a Ser Trystan Ryger, i li proposà que decidissin la mà de la senyora del castell justant. Ser Trystan Ryger, li semblà una forma poc assenyada per dirimir aquest assumpte, i a Ser Rupert Brax, no li feu molta gràcia, en canvi Ser Rickart Crakehall, es sentí bastant entusiasmat amb la idea. Ser Cley Cerdwyn continuà insistint, afirmant que havia descavalcat a un cavaller, en un torneig. Abans que continués el Maestre que es trobava al seu costat, li donà una pilotà i l’envià cap a fora. Es presentà com a Maestre Eddard, i explicà si bé era cert, el cavaller, estava retirat i era amb molta possiblitat el més gras, de tot Westeros.

Al cap de no molt cadascú, es separà pel seu costat, amb molt de temps abans que arribés el sopar, el grup començà a investigar, per tavernes de classe alta. Al baixar i començar a caminar per la ciutat, veieren l’estendard dels Brax, en una d’elles, però Ser Rupert Brax no hi era, tan sols alguns dels seus acompanyants. De tota la cerca, en les tavernes, s’assabentaren del següent:

- Feia no molt havia passat una gran embarcació, per CastellFormós, procedent de les Illes d’Estiu, amb destí indeterminat, un mes ençà
- Hi havia hagut un canvi de septon a l’Illa dels Bous, poc abans de les desaparicions.
- No feia molt de temps enrera, hi havia hagut atacs dels Botley a l’Illa del Corall, on va acudir en la seva ajuda enviat pels Lannister, Lord Addam Marbrand. Des de llavors Lady Lionella Lannford, mantenia una flota permanent a Illa Corall.
- La principal font de riquesa de CastellFormós, provenia del comerç del corall, com a article de luxe.

El Maestre Aethelbald, deixà la taverna i es dirigí al castell, on cercà el Maestre Arthor, per debatre certs temes. I parlaren d’un possible tracte comercial, si bé que, a CastellFormós estaven necessitats i interessats en comprar fusta, la venta d’armes era més un tema a debatre amb el cap de la guàrdia. El jove Maestre, també li preguntà de manera subtil sobre les Illes, tot i que no digué res aclaridor, sobre l’Illa dels Bous, el Maestre Arthor, sabia alguna cosa. Ben normal, si foren ells els que avisaren la corona, però no fins a on o què sabia.

I arribà l’hora del sopar, a on tots els convidats es presentaren a una taula. Allí es trobava, Ser Julius Florent, de Jardí Alt, l’últim dels pretendents per la mà de Lady Lionella Lannford. La senyora del castell feu acte de presència, i Ser Julius Florent, li feu per enèsima vegada un altre regal. El convidats preneren seient, a part dels procedents de RocaSalze, i la senyora del castell hi havia els següents individus destacats:

- Ser Maegor Coeris
- Ser Rickart Crakehall, pretendent
- Ser Julius Florent, pretendent
- Ser Rupert Brax, pretendent
- Ser Cley Cerdwyn, pretendent
- Ser Preston Shell, capità de la guàrdia

Durant el sopar, un bonica dama, copsà la vista de Ser Gilbert Lefford, que no escatimà esforços per conèixer-la, Ser Gilbert Lefford, descobrí que era la neboda del capità de la guàrdia. Però per Ser Preston Shell, això no passà desapercebut, i deixà un ull permanent sobre el jove Ser Gilbert Lefford. Ser Trystan Ryger, fou afortunat i s’assegué al costat de Lady Lionella Lannford, a la qual li demanà si li concediria una volta pels jardins per poder gaudir de la seva presència. Lady Lionella li acceptà gustosament i fixà la cita per l’endemà al matí, també comentà que li havien arribat veus de la proposta de Ser Cley Cerdwyn, el torneig, però que se’n rentava les mans.
Enmig del sopar aparegueren dos bufons, que es dedicaren a ridiculitzar els Greyjoy i els Botley, tot simulant una baralla, llençant-se pops. I més d’un convidat n’hagué d’esquivar-ne algun. Poc abans d’acabar Lady Lionella Lannford, anuncià que l’endemà a la nit s’organitzaria un ball, i el sopar finalitzà, i cada un dels assistents prengué el seu camí. Ser Tristan Ryger, cansat tornà a la seva cambra, Ser Gilbert Lefford també marxà cap a la seva cambra, mirant de perdre la inquisitiva mirada de Ser Preston Shell. El Maestre Aethelbald, donà una volta nocturna pel jardí, i tocà el seu llaüt, i quan se n’adonà estava envoltat d’una audiència majoritàriament femenina, i una vegada finalitzà retornà a la seva cambra.

Mentrestant....

Rick el mosso, havia rapinyat amb altres criats, una bota que Ser Julius Florent, havia ofert a Lady Lionella Lannford, d’un vi exquisit, i que s’endugueren als estables en un descuit. La bota trigà poc a ser oberta i menys a ser buidada, deixant a Rick i els seus companys, molt beguts enmig de la palla i dels cavalls.

Mentrestant...

En una posada Ser Tristan Oberon, esquivava els comentaris impertinents dels altres clients, sobre l’enigma de la seva procedència, tot fent temps entre cervesa i cervesa. Esperant el grup còndor, tal com s’havia establert inicialment.

A altes hores de la nit finalment arribaren, i informaren de totes les troballes, de Proa de Pedra. D’igual forma Ser Tristan Oberon, els informà de tot el que ells havien descobert. I ràpidament, el grup còndor, retornà a Proa de Pedra, per poder arribar a l’albada.

Tornant al castell...

Un truc a la porta de l’habitació, despertà al Maestre Aethelbald, que s’aixecà i s’acostà a la porta, obrí i una dama de Lady Lionella Lannford, entrà, una dama baixeta i grassoneta. Demanant-li ajuda, es sentia defallir, i li costava respirar. Quan el jove Maestre preocupat, la començà a examinar, i ella, miraculosament recuperada, li saltà vigorosament al damunt traient-se la roba de dormir. El Maestre Aethelbald, aconseguí aturar-la i la dama acabà per desistir.

I amb això el Divendres tocà a la seva fi...